Turn your device to visualize this web.

If you see this screen on your computer, try zooming out.

JE SUIS NARCISSISTE

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is designed to prevent unauthorized e-mail spam by determining whether you are a human.
1 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Celebrem el 25 aniversari d'Òpera de Butxaca i Nova Creació amb una peça sobre un dels mals del segle XXI, en coproducció amb el Teatro Español, el Teatro Real i el Lliure. Quan l’ego es fa tan gros que envaeix tots els espais, i sobretot els virtuals, només queda una opció per amansir-lo: venir a l’òpera!

fitxa artística

intèrprets Elena Copons Clotilde / María Hinojosa les dones / Toni Marsol Giovanni / Joan Ribalta els homes

músics de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae flauta Alejandro Ortuño / oboè Pau Roca / clarinet Lluís Casanova / fagot Dan Bosinceanu / trompeta Carlos Martí / piano Jordi Humet / violins Joel Bardolet concertino, Christian Torres, Bernat Prat i Andrea Chao / violes Bernat Bofarull i Fèlix Gallego / violoncels Ferran Bardolet i Oriol Prat / contrabaix Enric Boixadós

escenografia Fernando Ribeiro / vestuari i caracterització Pier Paolo Álvaro / il·luminació Nuno Meira / so Sixto Cámara / moviment Amaya Galeote
 

cap tècnic José Díaz / regidora Melani G. Bello / maquillatge Txus González i Noemí Jiménez / alumne en pràctiques de la Universitat Internacional de Catalunya UIC Víctor Zapata / producció executiva OBNC Raül Perales / comunicació OBNC Neus Purtí / direcció artística OBNC Marc Rosich / direcció OBNC Dietrich Grosse

construcció d'escenografia Josué Rodrigues / postissos, perruqueria i pròtesis Teatro Real

i els equips del Teatre Lliure

coproducció Òpera de Butxaca i Nova Creació, Teatre Lliure, Teatro Español i Teatro Real

amb la col·laboració de Mondigromax, de l’SGAE i l’acompanyament de la Fundació Catalunya Cultura

amb el patrocini de l’hotel Negresco Princess
 

amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya


 

dades útils

espectacle en castellà
durada aproximada 1h. 15' sense pausa


seguiu #JeSuisNarcissiste i #25OBNC al twitter

programa de mà

Titol 
de la peça original
JeSuisNarcissiste
Autor 
Tomás Marco
Cos de la crítica 

Je suis nacissiste és una excel·lent òpera còmica i el llibret d'Helena Tornero tracta en clau d'humor l'individualisme i les obsessions del món actual. [···] Ens trobem davant un espectacle de veritable qualitat. Que demostra que no tenim per què témer l'òpera actual, el que cal fer és oferir-la amb certa freqüència i, si és possible, així de bé. Fins i tot és possible acostar-se a l'òpera còmica, divertir sense banalitzar i mostrar talent. Raquel García‐Tomás ens ha ofert un somriure creatiu que una directora intel·ligent i uns intèrprets excepcionals han portat fins a uns espectadors que s'ho han passat molt bé.

Autor 
Jorge Fernández Guerra
Cos de la crítica 

“Je suis narcissiste és, en principi, una òpera còmica, tot un risc. En ella, Raquel García-Tomás realitza una música portentosa que mostra una compositora plena de recursos i d’imaginació. [···] Convindrà seguir amb atenció qualsevol nova aventura d'aquesta creadora barcelonina en plena maduresa.”

Autor 
Gabriel Ramírez
Cos de la crítica 

“Excel·lent estrena de Je suis narcissiste, òpera bufa de la compositora Raquel García-Tomás i amb llibret d’Helena Tornero. Divertida, transgressora, amable amb l'aficionat a l'òpera, boja, absurda, crítica, entranyable. Un dels descobriments dels últims mesos.”

Autor 
Laticia Yustos
Cos de la crítica 

“La música és una mescla d'estils i fa que la primera hora sigui trepidant. Ens delimita amb precisió des de l'inici el to divertit, hilarant i irreverent però alhora intel·ligent. Una història que parodia la nostra pròpia existència, que ens fa somriure i deixar anar més d'una riallada; en el fons com la vida mateixa, això tan transcendent i intranscendent.”

Autor 
Nacho Fresno
Cos de la crítica 

“García-Tomás compon una partitura sense complexos, barrejant estils i formes. Però, el més important, ho fa pensant en l'espectador. Portem dècades en les quals els compositors han estat ‘creant’ per satisfer els seus egos, el seu narcisisme? [···] La música de Je suis narcissiste no és nomes ‘escoltable’, sinó que és molt agradable, completa. Barreja parts simfòniques amb electrònica i, a més, està al servei del llibret, del que es conta. Els quatre cantants –magnífics actors a més– estan magnífics. [···] Un espectacle divertit, enginyós, d'altíssim nivell, que fa que, per fi, ens ho passem bé en una estrena d'una òpera contemporània.”

Montjuïc

òpera bufa
música RAQUEL GARCÍA-TOMÁS llibret HELENA TORNERO 
direcció musical VINICIUS KATTAH direcció escènica MARTA PAZOS
cia. ÒPERA DE BUTXACA I NOVA CREACIÓ

del 12 al 14/04
Season 2018 - 2019
Calendari 
Friday, April 12, 2019
20:30
Saturday, April 13, 2019
19:00
Sunday, April 14, 2019
18:00
roda de premsa
roda de premsa