La vida d’un Rei, la mort de l’home

El Rey se muere de Ionesco és una de les metàfores dramàtiques més profundes i implacables sobre la vida i la mort del ser humà que ha produït el teatre universal. Des de la seva estrena l’any 1962, cada generació ha tornat a interpretar aquest text a través d’innombrables i diferents posades en escena, indagant en aquest assaig sobre l’aprenentatge i l’acceptació de la mort. Una obra i un personatge amb els que s’han batut, en obligat duel, els millors directors i actors del teatre mundial.

Ionesco se serveix del seu personatge arquetípic, Berenguer, i el converteix en el rei d’una imaginària i atemporal cort gòtica, on un matí apareixen la seva primera dona, el seu metge, la seva actual esposa, la seva criada i el seu alabarder, per tal de comunicar-li la notícia de la seva mort imminent. A partir d’aquí, assistim a una cerimònia, a un tortuós camí cap a la mort, a la que Berenguer es resisteix amb totes les seves forces.

La Abadía, de la mà de José Luis Gómez, s’enfronta un altre vegada a la posada en escena d’un text dramàtic essencial, que continua la nostra indagació, iniciada la passada temporada amb El Rey Lear, sobre La edad y el trono, el tiempo y el poder.
      dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll  

  JUNY 2004   1 2 3 4 5   7 8 9 10                                                    
  HORARIS 21 h.
  el rey se muere d'eugène ionesco direcció i espai escènic josé luis gómez sala fabià puigserver
 
 
   
     
foto ros ribas