Mulgrew Miller (Grrenwood, Mississipí, 1955) pianista de les formacions del bateria Art Blakey i la cantant Betty Carter als anys vuitanta, posteriorment va ser membre fundador del quintet de Tony Williams. Líder ja de les seves pròpies formacions, cal esmentar les seves gires a mitjans dels anys noranta amb Kenny Barron. Com a pianista solista demostra un estudi atent d’Art Tatum.

Joanne Brackeen (Grogan, Califòrnia 1938) és una de les primeres dones en situar-se entre els millors solistes de piano del jazz als Estats Units. Va consolidar la seva carrera amb Art Blakey and the Jazz Messengers, Joe Henderson i Stan Getz. La seva trajectòria ha demostrat un eclecticisme total respecte a les diferents branques del jazz, del be-bop al latin-jazz o l’avantguarda.

Kirk Lightsey
(Detroit, 1937) va entrar a l’èlit del Jazz cap a finals dels setanta, en integrar-se al quartet de Dexter Gordon. Als vuitanta va formar el grup The Leaders, un quartet d’estrelles amb Arthur Blythe, Chico Freeman i Lester Bowie. Amb la seva darrera formació amb el percussionista Don Moyé i el contrabaix Tibor Elekes, ha enrtegesitat un CD molt ben acollit per la crítica. Com en el cas de Miller, en el seu pianisme es reconeix la influència de l’estil d’Art Tatum, si bé es defineix a si mateix com “un típic pianista de Detroit que ha incorporat la consciència de Bud Powell”.

      dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll  

  FEBRER 2004               2             9                           23                
  HORARIS els tres dilluns a les 21 h.
  piano jazz solos #1, #2 i #4 sala fabià puigserver