Sis personatges de carn i os arriben a una sala d’assaig i volen representar les seves vides. Els actors no hi estan d’acord.

Aquí tenim el problema plantejat, el conflicte que desencadena el drama, una situació creada que serveix a Pirandello per posar damunt la taula moltes de les inquietuds i preocupacions que van animar la seva creació literària: d’una banda l’enfrontament entre personatges i actors ve a demostrar la impossibilitat de la comunicació total; d’altra banda el jo de cada individu és múltiple, divers i contradictori i en darrer terme existeix, també una contradicció entre la vida mutable i canviant i l’art que no canvia sinó que resta immutable.

Hi ha una frustració de l’art alhora de representar perquè en la seva necessitat d’escollir unes formes i eliminar-ne d’altres, renuncia a reproduir la realitat. El resultat de tot plegat és doncs la impossibilitat del coneixement de la veritat objectiva: la veritat no existeix, si existeix és impossible de conèixer i si s’arriba a conèixer, no es pot transmetre.

luigi pirandello

Aquesta però no és una derrota del teatre. Pirandello posa en valor els personatges, que en la seva concepció del teatre deixen de ser fantasmes de la realitat representada per convertir-se en realitat creada.

Sis Personatges en busca d’autor és expressió de tot això: els actors se senten i se saben superiors i dominadors de l’art escènic, però cauen en l’estereotip, en l’evidència de la falsificació. Per contra els personatges, en la seva dinàmica dramàtica apareixen molt més reals, són més a prop de la veritat.


      dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll dm dx dj dv ds dg dll  

  GENER 2004                                   15 16 17 18   20 21 22 23 24 25   27 28 29 30 31      
  FEBRER 2004             1   3 4 5 6 7 8   10 11 12 13 14 15                                
  HORARIS de dimarts a dissabte a les 21 h. diumenges a les 18 h. consultar horaris especials de tarda
  sis personatges en busca d'autor de luigi pirandello direcció joan ollé sala fabià puigserver
 
  cada dimecres sobretítols en castellà i anglès